Fietstocht door de WorkumerMar

Fietstocht door de WorkumerMar

Start Klameare, Merk 1 Workum
Aanvang 11.00 en 13.30 uur
Duur 2 uur
Aantal km  12 km

Korte omschrijving
It Fryske Gea heeft in de WorkumerMar meerdere weilanden ingericht als weidevogelbiotoop. Deze fietsexcursie gaat tussen deze prachtige weilanden door. Deze weilanden zijn niet gemaaid en daardoor zie je volop de weidebloemen en kruidenrijk grasland en natuurlijk heel veel weidevogels.

Gebiedscoördinators Willem Attema en Bote De Boer nemen je mee langs de WorkumerMar, de Aeltsje Mar en de Kolken. Ze vertellen je over de samenwerking met It Fryske Gea en waarom de weidevogels zich hier thuis voelen. Onderweg maken we een paar leuke stops en leggen uit waarom een ‘plasdras’ bittere noodzaak is en hoe boeren deze maatregel voor weidevogels toepassen. Maar ook het belang van kruiden, meerdere soorten gras en structuur. Natuurlijk mag je ook vragen stellen aan Willem en/of Bote. Beide zijn boer en gebiedscoördinator bij het Agrarisch Collectief Súdwestkust. Tijdens de fietstochten willen we verschillende soorten weidevogels laten zien, vergeet daarom je verrekijker niet. De Grutto, Tureluur, Kievit, Gele Kwikstaart en een Slobeend broeden allemaal nog in de graslanden rondom Workum. 
Wij hebben er zin in om jou het prachtige landschap te laten zien en je door een weidevogelbril naar het landschap te laten kijken! Tot zaterdag 11 juni.

Kom bij voorkeur met eigen fiets naar Workum

Foto: Jetty de Vries

Reserveren voor deze excursie kan in de kraam bij de Klameare

Activiteiten
Bekijk alle activiteiten
Partners